Press "Enter" to skip to content

Како медиумите ги кренаа тензиите со лажно писмо за бунт во војската

Во серија од лажни и координирани писма се повикува на државен пуч и одметнување на институтициите. Писмата без автор пратени од лажни е-маил адреси завршија на серија медиуми, меѓу кои и интернет изданијата на националните телевизии. Благодарение на објавите, истите масовно се споделуваа во групи со десетици илјади членови. За помалку од 15 минути, оваа манипулација стигна до повеќе од 100.000 граѓани на социјалните мрежи. АРМ бедемот на Македонија (armbedemotnamakedonija@gmail.com)…