Press "Enter" to skip to content

Никола Додевски – најплатен адвокат од државни пари

Никола Додевски со години бил најплатениот адвокат од државните институции. Тој не само што во суд ги бранеше ВМРО-ДПМНЕ и лично поранешниот премиер Никола Груевски, туку бил и на платниот список на повеќе државни компании. Најголем ќар имал од Ј.П. Водовод и канализација – Скопје, односно за три години (2016, 2017 и 2018 година) му се исплатени вкупно 272.876 евра. Додевски бил водечкиот адвокат според исплатените суми и на државните…

Миле Зечевиќ на платен список во Стопанска банка Битола и во Влада

Миле Зечевиќ, функционер на СДСМ и советник на премиерот Зоран Заев, и официјално стана дел од раководството на Стопанска банка – Битола. Тој на денешното Собрание на акционери е избран за независен член во Надзорниот одбор на банката како предлог на „Пелистерка“. Зечевиќ за овој ангажман ќе добива по 50.000 денари. Заедно со Зечевиќ се избрани и Дејан Панделески, Иванчо Велјановски, Александра Радевска, Илија Тозија и Игор Камбовски. Миле Зечевиќ…

„Пелистерка“ го предложи Миле Зечевиќ, советникот на Заев, за член на Надзорен одбор во Стопанска Банка Битола

Адвокатот и советникот на премиерот Миле Зечевиќ е предложен за независен член на Надзорниот одбор на Стопанска банка Битола на наредното Собрание на акционери што ќе се одржи на 13 март. Зечевиќ за оваа функција со мандат од четири години доаѓа како предлог на А.Д. „Пелистерка“.    Миле Зечевиќ работи како адвокат и е долгогодишен член на раководството на СДСМ. Беше директор на УБК, шеф на изборниот штаб на партијата…