Press "Enter" to skip to content

Владината комисија постапи по жалбата на Радика Вилиџ, луксузните куќи нема да се уриваат

Дивоградбите во „Радика вилиџ“ засега нема да се уриваат. Второстепената владина комисија за инспекциски надзор го поништи решението на општината Маврово и Ростуше за уривање на девет објекти во „Радика вилиџ“ и ја прифати жалбата на инвеститорот. Причината не е затоа што тие се легални објекти, туку бидејќи градежниот инспектор на општината Маврово и Ростуше изготвил „аматерско“ решение за уривање, надвор од сите прописи и правилници.  До општината и до…

Се испитува како починаа двајца пациенти заразени од Ковид 19

Државниот санитарен и здравствен инспекторат испитува каков бил третманот на две лица кои починаа од Ковид 19. Првиот пациент е 45 годишниот Р.З. од Куманово, кој не доби брза и итна реакција ниту од државниот систем, ниту пак вистински резултати од приватниот здравствен сектор. А, вториот случај е за смртта на 78-годишен пациент од Велес кој почина пред четири дена, а кој не бил згрижен во инфективното одделение бидејќи според…