Press "Enter" to skip to content

Лаура Ковеси европски обвинител, Катица Јанева во Шутка

Советот на Европската Унија даде глас за доверба на поранешната Специјална јавна обвинителка на Романија, Лаура Ковеси. На денешниот состанок на Советот на ЕУ кој се одржа во Брисел, 17 од 22 членови и ја дадоа својата поддршка на Ковеси. Откако таа беше поддржана и од страна на Европскиот парламент, нејзиното назначување за главен јавен обвинител на ЕУ е извесно. За време на нејзиниот мандат како главен специјален јавен обвинител,…