Press "Enter" to skip to content

Унгарија во серија смени на директори во Македонски Телеком

Во истиот час кога Груевски се пофали дека е безбеден во Будимпешта, Маѓар Телеком постави нови директори во Македонски Телеком. Кога Никола Груевски преку проглас на социјалните мрежи објави дека добил азил од унгарската влада, речиси истовремено, централниот регистер на компании на Македонија попладнето објави дека се промениле дел од директорите во одборот на Македонски Телеком. Причина е заминувањето на стариот директор од Будимпешта. Во изминатите три месеци се промениле…