Press "Enter" to skip to content

Како што Корона вирусот се шири на глобално ниво, така се шират и заканите за компјутерска безбедност

Бидејќи Ковид-19 го затвори светот за помалку од еден месец, сајбер криминалците ја искористија можноста преку интернетот да ги измамат и уценуваат луѓето и комапниите.…

КОВИД-19: Градскиот јавен превоз во Скопје како темпирана бомба

Пишуваат: Маја Јовановска и Александра Денковска Гоцевска Обновено Владата на денешната седница донесе одлука за намалување за еден час на забраната на движење на населението.…

Босанците обвинуваат дека поради корупцијата се дозволило ширење на корона вирусот

Босанците беа шокирани оваа недела кога слушнаa дека политички поврзан локален бизнисмен можеби употребил приватни контакти за да ги прескокне пропишаните протоколи за безбедност за…