Press "Enter" to skip to content

Како две македонски влади саботираа скапа италијанска студија која требаше да го спаси Маврово

Градежното дивеење во Маврово е дело на две различни влади и две навидум сосема различни администрации. ИРЛ по првпат открива како лобирањето и трговијата со…

Роднините на починати ковид пациенти во „Жан Митрев“ даваат искази во обвинителството

Во јавното обвинителство десетина семејства досега дадоа искази пред обвинителката која отвори истрага против доктор Жан Митрев за „Измама на пациенти“. Специјална комисија на Министерството…

Бесплатна правна помош за граѓаните што ќе пријават проблеми со здравствениот систем

Граѓанските организации им доѓаат на помош на граѓаните и на новинарите да се справат со огромниот број на пријави кои што новинарите немаат можности сами…

Бесплатна правна помош за граѓаните што ќе пријават проблеми со здравствениот систем

По објавувањето на истражувачкиот документарен филм „Нечиста крв“, граѓаните кои имале ист или сличен проблем како семејството Брезеви, започнувајќи од утре ќе добијат бесплатна правна…

WordPress Lightbox Plugin